10 sanığa hapis, 1 kişiye beraat

Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması soruşturması doğrultusunda 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' isnadıyla açılan davalarda kapsamında dün sabahki duruşmada yargılaması tamamlanan 11 sanıktan biri beraat ederken, 10 sanık hakkında hapis cezası verildi.BİR BERAAT, 11 SANIĞA CEZAAfyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün sabah yapılan duruşmada yargılanan 11 sanıktan, 10'u ceza alırken tutuksuz yargılanan Mazhar Kocaaslan [&hellip]

Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması soruşturması doğrultusunda “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” isnadıyla açılan davalarda kapsamında dün sabahki duruşmada yargılaması tamamlanan 11 sanıktan biri beraat ederken, 10 sanık hakkında hapis cezası verildi.
BİR BERAAT, 11 SANIĞA CEZA
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sabah yapılan duruşmada yargılanan 11 sanıktan, 10’u ceza alırken tutuksuz yargılanan Mazhar Kocaaslan beraat etti. Diğer tutuksuz yargılanan sanıklardan; Niyazi Diler 12 yıl 9 ay, Ali Acar 10 yıl 6 ay, Celalettin Soner ise 10 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Yargılamaları tutuklu devam eden sanıklar; Ahmet Acar 10 yıl 6 ay, Ahmet Genelioğlu 12 yıl, Bülent Şahin 12 yıl, Kamil Türe 9 yıl, Mehmet Çarkgil 12 yıl 9 ay, Mehmet Taner 12 yıl 9 ay, Niyazi Diler 12 yıl 9 ay ve Ramazan Özçelik 12 yıl 9 ay hapis cezası aldı.
SANIKLAR BERAAT İSTEDİ
Karar öncesi avukatları tarafından savunmaları yapılan sanıklara Mahkeme Başkanı tarafından son sözleri soruldu. Devlete ve millete bağlı olduğunu belirten Niyazi Diler; “Ben devletime ve milletime bağlıyım. Bu yapının sadece sohbet toplantılarına katıldım. 2014 yılında yapının gerçek yüzünü bizzat görerek ilişkimi kestim. Bilmeden ve istemeden kusurum olduysa pişmanım. Devlete aykırı bir yerde asla olmam” dedi. FETÖ’yü asla tasvip etmediğini ve gerekli tepkiyi ortaya koyduğunu belirten Bülent Şahin de beraat talep etti.
“ÖNCESİNDE KAMUOYU DA
DESTEKLİYORDU”
Sanık Ramazan Özçelik son sözünde, FETÖ ile ilgili süreçte gerçeklerin ortaya çıkması ile yapı ile ilgilerini kestiklerini, sohbet toplantılarını da bıraktıklarını ifade etti. Özçelik; “Yapının gerçek yüzü ortaya çıktığında sohbetler de dâhil her türlü ilgilimizi kestik. Ama öncesinde devlet ve kamuoyu tarafından herkesçe desteklenen bir yapıydı. Farkından olmadan yanlış işler içinde bulunduysam pişmanım beratımı talep ediyorum” diye konuştu.
“20 ARALIK 2013’DE
SAFIMIZI BELİRLEDİK”
Eğitime destek verme amacıyla suçlanmaktan üzüntü duyduğunu ifade eden Mehmet Çarkgil, hayatı boyunca hep Allah’ın rızasını esas aldığını kaydetti. Çarkgil; “Eğitime destek olduğum için suçlanmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Okul yaparken o dönem Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erodoğan bize destek verdi. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu okulun temelini attı. O dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan arazi tahsisini yaptı. Ben ve arkadaşım Mehmet Taner 17 Aralık 2013 tarihinden üç gün sonra 20 Aralık 2013’de safımızı belli etmek için Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ı ziyaret ettik. Hep iyi niyet içinde oldum. Pişmanım, beratımı talep ediyorum” şeklinde konuştu.
“TEK GAYEM EĞİTİME KATKIYDI”
Sanık Mehmet Taner savunmasında, mühendisliğin yanı sıra öğretmenlik yaptığını, eğitimi çok önemsediğini ifade etti. Taner şunları söyledi: “Ben öğretmenlik de yaptım. Afyon’da birçok mimar, mühendis tezgâhımdan geçti. 1974 yılında Afyon Lisesi’nden mezun olduğumda üniversiteyi kazanan 41 kişiydik. Zaman içerisinde eğitimin daha da gerilediğini gördüm. Hayatı eğitime adadım. Türkiye’nin kurtuluşunu eğitimde gördüm. Tek gayem eğitime katkıydı. Affımı diliyorum.”
Sanıklar Ahmet Genelioğlu ve Kamil Türe berat etme taleplerini ifade etti. Ahmet Acar, tüm bildiklerini anlatmaya çalıştığını belirterek berat talep etti.
SANIKLAR SON SÖZLERİNİ SÖYLEDİ
Celalletin Soner, mahkemeye en büyük arzının samimiyeti olduğunu dile getirdi. Soner, hiçbir zaman devlete ve millete halel getirecek bir yapıda olmadığını belirterek berat etme talebini sözlerine ekledi. Beraat eden sanık Mazhar Kocaaslan; “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bu yapının hep ibadet kısmında oldum. Beratımı talep ederim” dedi. Sanıklardan Ali Acar da son sözünde beratini talep etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

2 kişiye beraat, 8 kişiye hapis

FETÖ/PDY’nin Afyonkarahisar yapılanmasıyla ilgili yargılanan işadamlarına öğleden sonraki duruşmada da ceza yağdı. 10 sanıktan ikisi beraat etti. Sekiz sanık hapis cezası aldı. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan Çetin İplikçioğlu ile Mustafa Sarıdere beraat ettiler. Ali Kocakavuk’a 10 yıl; İsmail Kocakavuk’a 6 yıl 3 ay; Murat Taner’e 10 yıl,
7 ay, 15 gün; Hüseyin Yılmaz’a 8 yıl, 9 ay; Lütfullah Tezgiden’e 9 yıl, 4 ay, 15 gün; Mustafa Aldemir’e 8 yıl, 1 ay, 15 gün; Abdulrezzak Taşdönderen’e 10 yıl; Ahmet Barlak’a 7 yıl, 6 ay hapis cezası verildi

Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması soruşturması doğrultusunda “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” isnadıyla açılan davalarda kapsamında dün öğleden sonra yapılan duruşmada yargılaması tamamlanan 10 sanıktan ikisi beraat etti. Sekiz sanığa hapis cezası verildi. Altı yıl üç ay hapis cezası alan sanık İsmail Kocakavuk’un tutukluluk hali sona ererek tahliye edildi. Cezası onaylanması halinde cezaevine gidebileceği bildirildi.
İKİ BERAT BİR TAHLİYE
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün öğleden sonra görülen duruşmada ikisi tutuksuz, diğerleri tutuklu toplam 10 sanığın davası karara bağlandı. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan Çetin İplikçioğlu ile Mustafa Sarıdere berat ettiler. Karar aşamasına gelen davada karar öncesi son sözleri sorulan sanıklardan Ali Kocakavuk, iyi niyet içerisinde hareket ettiğini, suç işlediği düşüncesinde olmadığını ifade ederek tahliyesini ve beraatini talep etti. Kocakavuk’a 10 yıl ceza verildi. Ali Kocakavuk’un babası İsmail Kocakavuk’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken tutukluluk hali son buldu.  İsmail Kocakavuk son sözünde; “Suç işlemedim, beratımı talep ediyorum” dedi. İsmail Kocakavuk’un cezasının onaylanması halinde cezaevine girebileceği öğrenildi.
TELEFONA YÜKLEME
TESPİT EDİLDİ
Mahkemeye sanık Murat Taner’in telefon imaj kaydında örgüt haberleşmesine yönelik yükleme tespit edildiği bilgisi ulaştı. Bu duruma çok şaşırdığını belirten Taner; “Allah şahittir telefonuma hiçbir yükleme yapmadım. Ben Zirve Şirketinin yöneticisiydim. Ölçü Mimarlık’tan Serkan isminde bir kişi gelerek çıkış yapmak gerektiğini söylemişti. O sırada bir şeyler yapıldıysa bilemiyorum. Benim için Allah rızası esastı. Bu yapının ne olduğunu anladığımda geri çekildim. Pişmanım” diye konuştu. Murat Taner’e 10 yıl, 7 ay, 15 gün hapis cezası verildi.
ORTAK TALEP BERAT
Sanık Hüseyin Yılmaz, 8 yıl, 9 ay hapis cezası verildi. Yılmaz son sözünde, gezek kültürünün gereğini yaptığını, dini sohbetlere katıldığını belirtti. Yılmaz, 46 yıllık hayatındaki tek hatasının iyi niyetle 2011 yılı öncesi okul hissesi almak olduğunu sözlerine ekledi. Lütfullah Tezgiden’e 9 yıl, 4 ay, 15 gün hapis cezası verildi. Tezgiden, suç unsuru oluşturacak bir eylemde bulunmadığını belirterek beraatini talep etti. Mustafa Aldemir’e 8 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verildi. Yaşadıklarını işin başından beri tek tek izah ettiğini dile getiren Aldemir, silahlı terör örgütüne üye olmadığını söyledi. Aldemir; “Üstüme atılan suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.
“DEVLET ERKÂNINDAN DA KATILIM OLDU”
Sanık Abdulrezzak Taşdönderen’e 10 yıl hapis cezası verildi. Katıldığı toplantılara o dönemin devlet erkânından çok sayıda kişinin katıldığını belirten Taşdönderen; “Bizim katıldığımız toplantılara o dönemin devlet erkanından da çok kişi katılmıştı. Hepsi şahittir. O dönem bunlar suç değildi. Himmet, kurban vs gibi hiçbir para ödemesi yapmadım. Bu anlamda kimseden para istemedim. Otel toplantılarına, yurt dışı gezilere katılmadım” ifadelerini kullandı.
Sanık Ahmet Barlak son sözünde beraatini talep etti. Barlak’a 7 yıl, 6 ay hapis cezası verildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme