10 mahalle, Belediye'ye oy kullanacak
Gazeteniz Kocatepe ziyaretinde konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, önemli açıklamalarda bulundu. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'ı eleştiren Özkaya, 'Biraz parke taşı döşedin tamam. Biraz da asfalt attın. Bunun dışında bir şey yok. Milletvekili ile bir kez bir araya gelip bir şey söyledin mi?' ifadelerini kullandı.'DİNAR'DA HERKES Mİ KAFAYI YEDİ''Alzhamier Merkezi' üzerinden Acar'a [&hellip]
Gazeteniz Kocatepe ziyaretinde konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, önemli açıklamalarda bulundu. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ı eleştiren Özkaya, “Biraz parke taşı döşedin tamam. Biraz da asfalt attın. Bunun dışında bir şey yok. Milletvekili ile bir kez bir araya gelip bir şey söyledin mi?” ifadelerini kullandı.
“DİNAR’DA HERKES Mİ KAFAYI YEDİ”
“Alzhamier Merkezi” üzerinden Acar’a yüklenmeye devam eden Özkaya, “İnşallah ilk hedef önce Belediye Başkanımızı seçmektir. Doğrusu Belediye Başkanını seçeceğiz ki üzerine düşeceğiz. Bu işleri yapmak kolay değil. Ben şimdi kendi ilçem Dinar’dan görüyorum. Bakınca çok başarılı Belediye Başkanı sanılıyor. On yıl Belediye Başkanlığı yaptı. Bende diyorum ki oda kadar büyüklükte bir tane yaptığın binayı göster diyorum. Bir tane göstereceği örnek yok. Ben efendim Marsiyas Festivali düzenledim. Frig Yarışması Festivali düzenledim. Geriatri Merkezi kuracaktım engel oldular. Koskoca 5,5 milyonluk Ankara da böyle bir merkez yok. Dinar’da herkes mi kafayı yedi de Alzhamier Merkezi kuracaksın. Hangi doktor ve hangi alt yapı ile kuracaksın?” dedi.
“KATI ATIK TESİSİ KURALIM
DEDİK ORALI OLMADI”
Acar’ın Katı Atık tesisi kurma noktasında duyarsız davrandığını söyleyen Özkaya, “Başka ne yaptın biraz parke taşı döşedin tamam. Biraz da asfalt attın. Bunun dışında bir şey yok. Milletvekili ile bir kez bir araya gelip bir şey söyledin mi? Yok. Bakanımızla biz gittik. Burada Afyon’da ki gibi Katı Atık tesisi kuralım dedik. 3 milyon TL ben sana para vereyim, projesini yap denildi hiç umursamadı. Aradan kaç sene geçti. Hala sokaklara meralara çöp atılıyor. Dinar’ın ve o bölgenin tüm çöpü Çivril yolu üzerinde ki yere atılıyor. Orada ki tüm poşetler yan tarafta ki meyve bahçelerine atılıyor. Gidip bakıldığında rezalet, koku, pislik perişan durum görülür. Çevre Bakanımızı buraya davet ettik. O gün dile getirdik. Hemen 1,5 trilyon lirayı Valilik hesabına gönderdi. Orada ki birlik kaldırıldı. O Birlik Burhanettin Çoban’ın Başkan olduğu Birliğe üye oldu. Cuma günü (bugün) olağanüstü toplantısı var. İhale kararı alacağız. İki ay içerisinde bitecek. O bölgenin tüm çöpleri toplanıp bir tırla Afyon’a getirilecek. Taşıma ve enerji bedeli de karşılanmış olunacak. Uyum olunca iş bitiyor. Yoksa biz şimdi Mahmut Beyi nerede bulacağız? Ne olacak?” diye konuştu.
“MUHTARLAR GERGİN”
Muhtar seçimleri üzerine de konuşan Özkaya, “Ben şimdi korkuyorum geçenlerde gece Ataköy’e gittik. İki muhtar adayı karşı karşıya müthiş bir gerginlik var. Büyük bir kalabalık müthiş bir coşku, heyecan vardı. Bir taraf diğer tarafa gitmemizi istemedi. Hakikaten zor bir durumdur.” dedi.
“AFİŞ KAPATMADAN
HABERİMİZ YOK”
Afiş kapatma olayına değinen Özkaya, “Mehmet ağabey beni iki kere aramış. Geri aradım, ‘Ali sosyal medyayı karıştırıyorlar. Bir algı yönetiyorlar AK Parti Mahmut Koçak’ın broşürlerini söktürdü kaldırdı diye. Benim bir şeyden haberim yok senin var mı?’ diye sordu. Benimde haberim yoktu. Hiçbirimizin haberi yoktu. Arkadaşlar araştırın bu konu nedir falan derken, danışman arkadaşlarım İlçe Seçim Kurulu’nun kararını gönderdiler. Kararı okudum. Açıkça diyor ki 1 Ocak’tan itibaren eğer miting konuşma yapacaksanız seçim bürosunun olduğu yerleri süsleyebilirsiniz. 1 Mart’a kadar afiş, broşür, poster asamazsınız. 1 Mart’tan itibaren asabilirsiniz. Bunlar ihtara rağmen asmışlar. Emniyette 2 gün önce indirmelerini bunlara söylemiş. Yine seçim bürosunda ismi Mahmut olan birisi bunu polisle konuşuyoruz. Ben o arada konuşurken bizim arkadaşlardan hiç kimse olmayıp çok ciddi bir algı yönetilince bekledim ki birisi cevap versin. Kimse cevap vermeyince yine iş bize düştü dedim. O Yüksek Seçim Kurulu kararını paylaştım.” diye konuştu.
“İYİ PARTİ’DEN GELİP PANKARTI KAPATACAĞIZ DEMİŞLER”
Vincin sahibi ile görüşt��ğünü anlatan Özkaya, “Ne bizim ne genel merkezimizin ne de Belediye Başkan adayımızın hiçbir şeyden haberi yok. Bu bir ihtardır kamuoyunun bilgisine şeklinde. Sonra İl Emniyetiyle görüştüğümüzde konu araştırılmış. Tutanak tutulmuş. Mahmut diye birisi beni aradı diyor vincin sahibi. Gençlik Kollarımız gitmiş o bölgeden kameraları araştırmış. Kameraları çıkarınca Mahmut Beyin aracı görülmüş o da yayınlandı. Arkasından emniyet vinç sahibini bulup bunu niye yaptığını sormuş. Şahıs ifadesinde, ‘İYİ Parti’den gelen şu isimli şahıs vinci götürüp bizim afişi kapatacağız dedi. Bende yaptım, parasını bundan aldım’ demiş. 5 gün boyunca İYİ Parti Milletvekilleri Mecliste partinin afişini söktünüz, kaldırdınız v.s diye bize saydırıyorlar. Bizim böyle bir şeyden haberimiz yok dedik. On gün sonra Mahmut Bey açıklama yapıyor. Bunu ben yaptırdım diye.” dedi.
“BU İŞİ YAPAN
BİZZAT KENDİSİDİR”
Afişlerin bizzat Mahmut Koçak tarafından kapatıldığını söyleyen Özkaya, “Bu işi yapan bu adamın bizzat kendisidir. Açıklaması ile de ben yaptım diyor. Sonra Cumhurbaşkanımızın geleceği akşam müthiş bir provakasyon yaparak tüm şehri geriyor. Şehrin gündemine oturup mağduriyet edebiyatı yapıyor. Aradan 10 gün geçip herkesin bunu AK Parti’nin yaptırdığına inandıktan sonra arkadaşlar kimseyi kırmayalım, kimseyi germeyelim derken ‘Bunu ben yaptım’ diyor.” dedi.
“MAHALLELER BELEDİYE SEÇİMLERDE OY KULLANACAK”
10 mahallenin tekrar köye dönüşümü konusu üzerine konuşan Özkaya, “YSK ile görüştüm mahalle olan köyler net olarak hepsi Belediye’ye oy kullanacaklar. Bu durumda asla AK Parti’nin Mahmut Koçak’a operasyonu değildir. Tam tersidir. Mahmut Koçak’a niye operasyon olsun? Bizim köylerde oyumuz daha yüksek. Oy oranımız yüzde 85 ile yüzde 90 oranındadır. YSK’da olan şu; Mahalli İdareler Kanununa göre seçimler her yıl 1 Ocak tarihinde başlar. Anayasa diyor ki Mahalli İdareler Seçimleri her beş yılda bir yapılır. Mahalli İdareler Kanunu da diyor ki her beş yılda bir Mart ayının son Pazar günü yapılır. Bu nedenle YSK her yıl seçim sürecini yayınlıyor. 1 Ocak itibariyle seçimler başlar. 31 Aralık tarihi itibariyle hukuki tüzel kişilikler ne ise onlar seçime girebilir. 1 Ocak tarihinden itibaren mahal köy ise köy, mahalle ise mahalle, Belediye ise Belediyedir. Mesela Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesi. Şimdi Danıştay’dan karar alındı. Eğer Güney Kasabasına Danıştay’dan aksi bir karar verilmezse Haziran ayında ki ara seçimle seçim yapılacak. Bir önce ki seçimde Emirdağ’ın Gömü beldesi seçime muhtarlık olarak girdi. Ara seçimde Haziran ayında Belediye’ye döndü. Buralara Danıştay kararı 1 Ocak’tan sonra geldiğinden YSK herhangi bir değişiklik yapmıyor. Bunların hepsi mahalle olarak Belediye seçimleri için oy kullanacak. Kararda tuhaf. Davayı açan tek köydür. Kararın bir fıkrası okunduğunda on köy gibi, bir fıkrası okunduğunda ise bir dava gibi. O da tuhaf çözüme kavuşturulması gereken bir konudur. Köylülerle konuştuğumuzda mahalle olmayı istiyorlar. Tek istedikleri ‘Bizim tarlalarımıza, meralarımıza karışmasınlar. Çiftçiliğimize devam edelim.’ Bence bu da son derece normaldir. Biz oralarda iyi bir imar planı yapacağız. Meraları, tarlaları imar planında göstereceğiz. İsteyen çiftçiliğini yapacak. 50 yıl sonra oralar dolup da çiftçilik yapılamaz ise o günün yöneticileri oturup gerekeni yapacak.” ifadelerini kullandı.
“TOKİ 750 KONUT YAPACAK”
TOKİ tarafında 750 konut yapılacağını açıklayan Özkaya, “Kentsel dönüşümle ilgili olarak iki gün önce konuştum. İnşallah ilk etapta 750 toplu konutu başlatacağız. 500 tane 2+1, 250 tane 3+1 TOKİ konutlarına başlıyoruz. Müracaatlar bir hafta içerisinde olacak. Bunlar mümkün olduğunda Afyon’da ki alt gelir gruplarına, kentsel dönüşüm kapsamında bunu kabul ederek oraya gitmek isteyenlere vereceğiz. Kentsel dönüşüme tabi olan bölgelerde mevcut hakları koruyarak ama şehri de beton yığını haline getirmeden bir ferah yoğunlukta çözmemiz lazımdır. Bu bölgelerde yani kentsel dönüşüm olan bölgelerde mevcut hakları koruyarak, ama şehri de beton yığını haline getirmeden ferah bir yoğunlukta çözmemiz lazım. Afyon’un tarihi kent misyonuna ihanet etmeden yani onu yoğunlaştırmadan. Üç-dört sene içerisinde Mısri Camii ve İmaret Camii çevresi boşalmayacak. Daha az yoğunlukta inşaat yapılacak, peyder pey yapılacak insanlarda anlaşmaya bağlı bir şekilde isteyen öbür tarafa gidecek, isteyen bu tarafa gidecek ama tabi şunu beklerse insanlar ya benim 100 metrekare arsam var buna 4 tane daire olsun derse böyle bir imkân olmaz. Meselenin özü budur. Kentsel dönüşümü bizim yapmamız lazımdır. Meydanoğlu İşhanı’ndan veya Oruçoğlu İşhanı’ndan veya Özel İdare İşhanı’ndan çıkalım. Oradan şöyle bir bakalım, yukarı katlarda şöyle bir bakalım. Yani çirkinlik çok net bir şekilde görülüyor. Bu Afyon’a yakışmıyor.” dedi.
“RAYLI SİSTEM GELECEK”
Afyonkarahisar’a raylı sistemi kazandıracaklarını söyleyen Özkaya, “İnşallah biz yarın gerçekten bu Afyon’u raylı sistemle tanıştırdığımızda yukarıdaki mahallelerimizi çok ciddi restorasyon ettiğimizde akabinde teleferiği yaptığımızda Ali Çetinkaya Gar’ından nostaljik bir tramvayla buralara gidip geldiğimizde Erenler’den bütün bölgelerden merkezi bir sistemle raylı sistemi kurduğumuzda Afyon bir Afyon daha olacak. O zaman bu çirkinlikleri de kaldırmamız lazım. Şehir altı ticarethane üstü konut olduğu zaman şehir oluyor. Ticareti yığıp hiç konut olmadığında orası canlılığını kaybediyor. Bizim Afyon’un Zafer Meydanı dediğimiz Mecidiye’den başlayıp Kurtuluş Caddesine kadar olan ticaretin yoğun olduğu bölgeyi korumamız lazım. Tarihi Afyon’u hep korumamız lazım. Burada dışarıdan gelişin kolaylaşıp Özdilek’ten başlayıp kenarla birlikte hafif raylı sistemle ta Şuhut’a kadar gidip diğer Banliyö sistemi ile gittiğimizde Allah’ın izniyle Afyon’un gerçek bir şehir olacağına inanıyorum. Biz DDY Genel Müdürlüğümüze Belediye Başkan Adayımız Mehmet Zeybek’le birlikte gittik. Genel Müdürümüz sahadan geldiğini, raylı sistemi iyi bildiğini mutlaka yapılması gereken raylı sistem projesinin Afyon için doğru proje olduğunu kaydetti. 40 milyon TL maliyet abartılıyor. 4-5 milyon TL’lik maliyetle sanat yapısı olmadığından yer altına girilmediğinden raylı sistem üzerine lastikli sistemle devam edeceğiz.” dedi.
“TOPRAKTA HASTALIK VAR”
Patates ekimi üzerine konuşan Özkaya, toprakta ciddi bir hastalığın olduğunu söyledi. Özkaya şöyle konuştu:
“Afyon’da 141 bin dekarda ekim yapılıyor, 496 dekar da geçici patates ekim yasağı var. 5 yıl, 7 yıl, 12 yıl az bir yerde de 25 yıllık bir ekim yasağı var. Bu belki 20 dekar falan. Sınırlı bir alandır. Sebebi toprakta çok ciddi bir hastalığın oluşmasıdır. Patates mildeosu hastalığı. Toprağın bir kısmında başka hastalıklarda var. Hastalığın tek tedavisi ilaç değil oraya o tohumu ekmemek. Patates ürününü ekmemektir. Ekilecek yer 3 yüzde birdir. Bu kadar küçük bir alanda patates sonuna kadar edeceğiz. Çünkü patatesi çok severek yiyen bir milletiz. Geçici ekim yasağı Şuhut ve Sandıklı bölgelerindedir. Bir tanesi de Emirdağ’da idi. Toplamı 496 dekardır. Bu topraklara patates hariç her şey ekilebiliyor. Hiçbir engel yok. Buğday, pancar, arpa v.s. Örneğin doktorun yüksek tansiyon hastasına tuzlu gıda tüketiminden uzak durması tavsiyesi gibi. 200 bin ton patates Türkiye’nin yaklaşık 25 günlük ihtiyacıdır. Aşırı yağışlar nedeniyle erken patates çıkan Adana ve Ödemiş bölgesinde ekişler vaktinde yapılamamış. 25-30 gün patatesler geç çıkacak. Mevcut depolarımızda ki patatesler bizim 15 Mayıs tarihine kadar bir sorun göstermiyor. Depoların dolmaması halinde fiyat çok yükselecek. Geçici bir durumdur Tabii olmasa daha iyi. Ama devlet olarak bunu ön görüp tedbir almamız lazım. Afyon üretiminin yüzde 40’ı kadarı tüm Türkiye için geçerlidir.”
“PANCARDA KANTARLAR AÇILMAYACAK”
Bu sene pancar alımlarında kantarların açılmayacağını söyleyen Özkaya, “Şeker Fabrikasını firma tamamen devir aldı. Çiftçiye bir ay içerisinde paraları ödenmeye başlanacak. Herhangi bir sorun yok. Gürültü yapanların büyük bir kısmı yüksek maaşla az süre çalışan kişiler. Bu sene bilhassa Sandıklı bölgesinde hatalar oldu. Kantarla geç açıldı. Ondan dolayı sıkıntılar oldu. Bu sene ise kantarla açılmayacak. Bunun birinci sebebi pancar sökülürken eziliyor, yüklerken eziliyor. Ezilmesi ile şeker oranı düşüyor. İkinci sebep ise kantarlarda çok iyi kontrol edilemiyor. Köylü geliyor topraklı, çamurlu ürününü koyup gidiyor. Fire çok oluyor. Devletteyken yüzde 7 tutuyordu. Yüzde 10 olunca işler değişti. Oraya doğalgaz bağlatmaya çalışıyoruz. Tabi Sülümenli, Işıklar ve Ceza Evi’ne de bu doğalgazı götüreceğiz.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi