• Haberler
  • Genel
  • 10 köy, şehirlilik ayrıcalığını yaşayacak

10 köy, şehirlilik ayrıcalığını yaşayacak

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlanan köylerin 'şehirlilik' avantajına kavuştuğunu söyledi İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlanan Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlanan Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık köyleri ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sel, şehirlilik avantajının bu köyleri memnun etmesini beklediklerini belirterek 'Şehre çok [&hellip]

10 köy, şehirlilik ayrıcalığını yaşayacak

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlanan köylerin “şehirlilik” avantajına kavuştuğunu söyledi

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlanan Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlanan Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık köyleri ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sel, şehirlilik avantajının bu köyleri memnun etmesini beklediklerini belirterek “Şehre çok yaklaşan, mahalle konumuna gelmiş bir çok köyümüz var. Aslında neden bundan rahatsızlar anlamak zor” dedi.
ARSANIN DEĞERİ YÜKSELİR
İl Özel İdaresi’nin tüm köylere gerekli hizmeti götürdüğünü belirten Sel, “İl Genel Meclisi olarak, bize verilen yetkiler artırıldı ve şu an da bir çok köyümüzde ayağınız çamura basmadan dolaşabiliyorsunuz. O nedenle o köylerimiz şu an ki durumlarından memnunlar. Ama şehirli olmak ayrıcalıktır. Arsalarının menkul değerleri yükselir. Ama vatandaşların isteği de önemli” diye konuştu.
2019’DA BÜYÜKŞEHİR OLURUZ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Belediye’ye bağlanan köylere en güzel hizmeti götüreceğine inandığını vurgulayan Sel, “Belediye’nin alanına girince ister istemez imar düzenlemesi yapılacaktır. Okul alanı, park alanı, ticari alan yapılacak. Daha doğrusu bir düzen gelecek. Şu an ki gibi rahat hareket etme imkanları var ama şehre katılınca o kalıba girecekler. Belediye başkanımız da 2-3 katı daha fazlaca hizmet götüreceğinin sözünü veriyor. Büyükşehir olsaydık zaten hepsi katılacaktı. Şimdi olmadı ama 2019 seçimlerinde büyükşehir olacağımızı düşünüyorum. Çünkü gelişmeler o yönde, nüfusumuz giderek artıyor” ifadelerini kullandı.
YENİ BİNA PROJESİ BİTMEK ÜZERE
İl Özel İdaresi için yeni bir bina hazırlığında olduklarını aktaran Sel, “İl Özel İdare’nin yapımı için start verdik, proje bitmek üzere. İnşallah 2014 yılında oranın inşaatına başlıyoruz. 2 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Otogar’ın hemen karşısına inşaa edeceğiz. 64 bin metrekare tahsis edilen bir alan var. Artık orada bütün birimleri toplayacağız. Şu anda bölünmüş vaziyetteyiz. Genel sekreterlik Dumlupınar İlköğretim Okulunun altında, Tarımsal Hizmetler ve İmar Kentsel İyileştirmeler Müdürlüğü Karaman İş Merkezi’nde, Destekleme Şube Müdürlüğü Konya yolunda, Encümen Müdürlüğü İl Özel İdare binasında. 4’e bölünmüş durumdayız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme