10 Kasım diriliş ve mücadele günü

CHP’liler tarafından 󈫺 Kasım Matem Günü Değil Diriliş ve Mücadele Günüdür” yürüyüşün sonunda konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP’nin çağrısına kulak, mücadelesine omuz verilmesini istedi. Görgöz, tüm halklarıyla kardeşçe barış içinde özgürce yaşayan tam bağımsız Türkiye oluşturmak istedikleri mesajını verdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl, Merkez İlçe örgütleri tarafından 󈫺 Kasım Matem Günü Değil [&hellip]

10 Kasım diriliş ve mücadele günü

CHP’liler tarafından “10 Kasım Matem Günü Değil Diriliş ve Mücadele Günüdür” yürüyüşün sonunda konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP’nin çağrısına kulak, mücadelesine omuz verilmesini istedi. Görgöz, tüm halklarıyla kardeşçe barış içinde özgürce yaşayan tam bağımsız Türkiye oluşturmak istedikleri mesajını verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl, Merkez İlçe örgütleri tarafından “10 Kasım Matem Günü Değil Diriliş ve Mücadele Günüdür” ismi verilen yürüyüş 10 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirildi. Her yaş grubundan kişi ve partilinin katıldığı yürüyüş Yeşilyol caddesi güzergahından Anıtpark Utku Anıtı önüne kadar sürdü. Burada yapılan açıklamaların ardından Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesi ile program sona erdi.
GÜN DİRİLİŞ GÜNÜ
Yeşilyol caddesi üzerinden Ordu Bulvarı istikametini izleyen “10 Kasım Matem Günü Değil Diriliş ve Mücadele Günüdür” isimli meşalelerin taşındığı yürüyüş Anıtpark Utku Anıtı önünde tamamlandı. Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri önüne mumlar yakıldı, karanfiller bırakıldı. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Karakuzu yaptığı konuşmada, sokaktaki adamın bile miras hakkına dokunulmazken, Atatürk’ün vasiyetinin çiğnendiğini söyledi. Karakuzu; “Türk Dil ve Tarih kurumlarını devletleştiren, Atatürk’ün miras gelirlerini memurlara dağıtan 5 general suçsuzdur. Ben Atatürkçüyüm, laikim diyerek diğer dini inaçlara mensup kişilerin Sunni inancını öğrenmelerini zorunlu hale getiren Marmaris’teki emekli adam suçsuzdur. Hepsi suçsuzdur. Asıl suç Harp Okulunu şeriatçılara açmayan Kemalistlerdir. Sokaktaki adama küfür eden suçludur ama Atatürk’e küfür eden suçsuzdur. Erbakanlar, Mezarcılar, Dicleler, holding solcuları, numarıcı cumhuriyetçi gençler, şeriatçı Kürt ırkçıları. Hepsi de haklılar. Onları ayakların altına alanlar için baş ediyor, Atatürk devrim ve inkılaplarını 1950’den bu yana yok etmeye çalışanlar kimler? 10 Kasım matem günü değildir. Bugün diriliş ve mücadele günüdür. Bizlerde ikinci kurtuluş savaşının savaşçılarıyız. Yıldıramayacak, unutturamayacaksınız. Gün diriliş günüdür.” dedi.
“İNSANLAR SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, yürüyüş programının son konuşmasını yaptı. Kendilerinin Atatürk’ün mirasına sonuna kadar sahip çıkmayı ilke edinen, gücünü Bursa Nutku’ndan alan, hedefini tam bağımsızlık olarak belirleyen, antiemperyalist bir tavırla, dünyadaki tüm ulusların ve halkların eşitliğini savunan, halkçı ve devrimci yurtseverler olduklarını vurguladı. Türk Milletine laik, çağdaş, sosyal hukuk devletini ve cumhuriyeti hediye eden Atatürk’ü vefatının 74. yılında, minnet ve şükran duygularıyla, özlemle, saygıyla andıklarını belirten Görgöz; “Bugün ülkemizde; hukukun siyasallaştırıldığı, adaletin ortadan kaldırıldığı bir süreci yaşıyoruz. Aynı zamanda medyanın satın alındığı, satılmış kalemleriyle halkın zihinlerini bulandıranların baş tacı edildiği, zulme, adaletsizliğe başkaldıran, emeği, özgürlüğü ve tam bağımsızlığı savunan, direnen insanların susturulmaya ve sindirilmeye çalışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Yasama, yürütme ve yargıyı, orduyu ve medyayı zapt eden zihniyet, bugün emperyalizmin dayattığı bölünme projelerini bölgede ve ülkemizde uygulamak için Türk halkını, masum insanları savaşa sürüklemektedir.” diye konuştu.
ÖRGÜTLÜ HALK KARŞISINDA
KİMSE DURAMAZ
Mevcut siyasi irade sahibi zihniyetin diktatör olduğunu savunan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bu diktatörlüğün bir gün yıkılacağını belirtti. Görgöz; “Dış politikada komşularla sıfır sorun yalanıyla siyaset sahnesine atılan sahtekarlar, her gün d��külen kardeş kanını görmezden gelip ABD emperyalizmine uşaklık edenler, bugün savaş çanlarını en önde çalanlardır. Savaşı aptallar çıkarır, masumlar ve yoksullar ölür. Kazanan da emperyalizm olur. Biz bu oyunun farkındayız. Ve bizler bu emperyalist savaşı istemiyoruz. Ata’mızın ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözüne sonuna kadar sadık kalacağız. Adaletsizlik ve zulüm her nerede ve her kime yapılmış olursa olsun adaletsizlik ve zulümdür. Bir başkası için mücadele etmeyenler, gün geldiğinde yanlarında kimseyi bulamazlar. Örgütlü bir halkın karşısında hiçbir kuvvet duramaz. Eğer sizler de bizler gibi başkalarına atılan tokadı, kendi yüzlerinizde hissediyorsanız, eğer sizler de‘artık bir şeyler yapmalı’ diyorsanız, CHP’nin çağrısıdır. Sesimize ses, mücadelemize omuz verin. Gelin tüm halklarıyla kardeşçe barış içinde özgürce yaşayan tam bağımsız Türkiye’ yi birlikte oluşturalım.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme