10 bin asma fidanı dağıtıldı

Balçıkhisar'da Organik Bağcılık Projesi uygulamaya başlandı. Proje kapsamında 10 bin adet asma fidanı dağıtıldı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5262 sayılı 'Organik Tarım' kanunu kapsamında yürütülen 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve KontrolüProjesi' çerçevesinde Şuhut'a bağlı Balçıkhisar Beldesi'nde 'Organik Bağcılığın Geliştirilmesi ve Kontrolü Projesi' uygulamaya konuldu.Proje kapsamında bilgi veren İl Müdürü Hüseyin Arap, 'Öncelikli olarak kimyasal [&hellip]

10 bin asma fidanı dağıtıldı

Balçıkhisar’da Organik Bağcılık Projesi uygulamaya başlandı. Proje kapsamında 10 bin adet asma fidanı dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5262 sayılı “Organik Tarım” kanunu kapsamında yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve KontrolüProjesi” çerçevesinde Şuhut’a bağlı Balçıkhisar Beldesi’nde “Organik Bağcılığın Geliştirilmesi ve Kontrolü Projesi” uygulamaya konuldu.
Proje kapsamında bilgi veren İl Müdürü Hüseyin Arap, “Öncelikli olarak kimyasal ilaç ve gübrenin az veya hiç kullanılmadığı alanlarda yeni bağ tesislerinin oluşturulması, mevcut eski bağ alanlarının yeniden ekonomik hale getirilmesi, kurak ve susuz yamaç alanların tarıma ve ekonomiye kazandırılması, ağırlıklı olarak hububat tarımı yapan üreticilere ek gelir kaynağının sağlanması,gerek yeni tesis ve gerekse eski bağ alanlarını ve üreticilerini Kontrol ve Sertifikasyonkapsamına alarak Organik Tarım Bilgi Sistemi-OTBİS’e kayıtlarının yapılması ve Bakanlığımız tarafından yapılan Organik Tarım Desteklemesi Ödemelerinden faydalanmaları amacıyla sofralıkİtalya ve AlphonseLavellaçe-şitleriyle fidan dikimleri yapılarak proje uygulamaya başlamıştır” dedi.
Arap, uygulamadan 16 çiftçinin yararlandığını belirterek, “Toplam 150 dekar alanda kontrol ve sertifikasyon uygulaması yapılacaktır. Bu uygulamada ise 16 çiftçinin yaklaşık 70 dekar alanına 10 bin adet asma fidanı dikimi yapılmıştır. Bu şekilde Balçıkhisar Kasabası’nda uygulanmakta olan projede toplam 150 dekar alana ulaşmış olup, bu alanlarla ilgili kontrol ve sertifikasyon işlemi yapılacaktır. Afyonkarahisar’da Organik Tarım Bilgi Sistemine kayıtlı sertifikasyonu tamamlanan 511 çiftçiye ait 16 bin 800 dekar alan mevcut olup, organik tarımının yaygınlaştırılması için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak etkin çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme