• Haberler
  • Genel
  • 10 ayda 1000’i aşkın maksat dışı bıçak yakalandı

10 ayda 1000’i aşkın maksat dışı bıçak yakalandı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Afyonkarahisar’daki polis sorumluluk bölgesinde yaptıkları çalışmalar sonucunda son 10 günde 46, 10 ayda 1000’i aşkın maksat dışı bıçak yakaladı Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil ve resmi ekipler ile Milli Birlik ve Kocatepe Polis Merkezi Amirlikleri tarafından son 10 günde 46 maksat dışı bıçak yakalandı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne [&hellip]

10 ayda 1000'i aşkın maksat dışı bıçak yakalandı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Afyonkarahisar’daki polis sorumluluk bölgesinde yaptıkları çalışmalar sonucunda son 10 günde 46, 10 ayda 1000’i aşkın maksat dışı bıçak yakaladı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil ve resmi ekipler ile Milli Birlik ve Kocatepe Polis Merkezi Amirlikleri tarafından son 10 günde 46 maksat dışı bıçak yakalandı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Afyonkarahisar Sulh Ceza Mahkemesi’nin arama kararlarına istinaden yaptıkları uygulama ve denetimlerde elde edilen malzeme-ler, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde basın mensupları için sergilendi. Çok sayıda büyük bıçak ve silahın bulunduğu sergi hakkında konuşan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kasım Korkut, polisin çabaları sonucunda son 2 senede Afyonkarahisar’da bıçak taşıma oranlarının düştüğünü söyledi. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yapılan denetim ve aramalarda 1000’i aşkın maksat dışı bıçaığın ele geçirildiğini kaydeden Korkut, amaçlarının yakalanan ve suç unsuru taşıyan aletlerin kullanılmasının önüne geçmek olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer de maksat dışı bıçakların, vatandaşlar tarafından farklı yöntemlerle taşındığını söyledi.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’nün 10 günde 12 ruhsatsız tabanca, 1 sustalı çakı, 46 maksat dışı bıçak yakadı. Bu süreçte 4 bin 185 kişi sorgulanıp 6 kişi yakalanırken, sorgulanan araç sayısı 315’i buldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme