10. Arnica Frig Ultra Maratonu Başlıyor

Afyonkarahisar'da en eski başlangıç ve bitiş çizgisine sahip olan 10. Arnica Frig Ultra Maratonu başlıyor

13-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 10. Frig Ultra Maratonu'nda 3 bin 500 yıllık oluşan tarihi patikalardan Frigya’nın gizemini oluşturan vadilerde gerçekleşecek. Yılantaş, Aslantaş, Maltaş, Avdalaz Kalesi, Üçler Kayası gibi tarihe tanıklık etmiş patikalarda 5 ülkeden 800 koşucu benzersiz bir deneyime şahitlik edecek.

10. Arnica Frig Ultra Maratonu Başlıyor

Türkiye'nin gastronomi şehirleri arasında yer alan Afyonkarahisar lezzetlerini Frig Ultra Maratonu’nun 10. yılda koşucularla buluşacak. Lokum, ekmek kadayıfı, tandır çorba, sucuk, haşhaş, bükme ve ağzı açık gibi bir çok lezzeti bitiş çizgisinde gastRUNomi tünelinde tatma imkanı bulacaklar. Parkurun görsel zenginliğinin yanında Afyonkarahisar'a ait tatlar için hazırlanacak bu tadım noktası ile koşucular bölgenin zenginliğini unutamayacaklar. 

10. Arnica Frig Ultra Maratonu Başlıyor

YEDİ FARKLI PARKURDA YARIŞACAKLAR

2K Kale Yarışı, 6K Team Race, 6K Frig Race, 12K Frig Traill, 22K Frig Short Trail, 38K Frig Medium Trail ve 54K Frig Ultra Marathon olmak üzere altı farklı parkurdan oluşan organizasyonda, katılımcılar dünya mirasını koşarak keşfedecekler.

10. Arnica Frig Ultra Maratonu Başlıyor

PARKUR DETAYLARI

54K ve 38K parkurlarında 200 kişi ter dökecek. Uzun mesafeli bu parkurlar için bitirme süresi yaklaşık 10 saat. Bu zorlu parkurlarda koşacak katılımcılar Frigya bölgesinin bilinen turistik yerlerinin yanı sıra gizli kalmış güzelliklerini de keşfetme imkanı bulacak. Özellikle 54K parkurundaki koşucular yörenin tadını en fazla çıkaracak.

10. Arnica Frig Ultra Maratonu Başlıyor

Koşucular Ayazini Metropolisinden başlayıp 1 vadi geçtikten sonra Avdalaz Kalesine oradan Aslantaş ve Yılantaş bölgesine geçecekler, Frigya’nın gizli kalmış noktası olan Maltaş noktasından bölgenin en hakim tepesine tırmanacak.

10. Arnica Frig Ultra Maratonu Başlıyor

Bayramaliler, Demirli, Üçlerkayası köylerinden geçerken eski kağnı yollarını ve tarihi noktaları görmeye devam edecek olan koşucular, Beyköy’den geri dönüşe başladıklarında son 14 km yine vadilerden geçerek son vadi olan coğrafyanın en güzel vadilerinden olan  kaplumbağa vadisinden Ayazini Metropolisine bitiş çizgisine ulaşacaklar.

54K koşmasa da her kategorideki koşucu yöreyi koşarak keşfedecek, sağlık, spor ve eğlence dolu bir hafta sonunu geçirme fırsatına sahip olacak. Bu etkinlik ile tarih, gastronomi, kültür, doğa ve spor turizmi aynı potada eriyerek Afyonkarahisar şehrinin ekonomisine de katkı sağlanacağı unutulmamayacak bir anı olacak.

10. Arnica Frig Ultra Maratonu Başlıyor

Ayazini Metropolisi Frig Ultra Maratonu süresince kurulacak expo alanı ile çocukların ve gençlerin spora teşvik edilmesi de sağlanacak. Frigya  ve çevresini koşarak keşfetmeye gelecek herkese uygun kategori sunan ve bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Frig Ultra Maratonu koşu dünyasında en eski ve bitiş çizgisi noktasında yöresel lezzetlerin bulunduğu gastronomi tabanlı tek maraton. 

10. Arnica Frig Ultra Maratonu Başlıyor

ÖZEL ÇOCUKLAR ETABI

Yaklaşık 100 Down sendoromlu, Otizimli, mental bozukluğu olan özel çocuklar için 2km farkındalık koşusu ile Frigya’nın doğal güzelliklerine farklı bir anlam katılıyor. 


Parkur için Editöre notlar: 
1-Parkurda  ultra mesafe koşan koşucular ünlü arog filminin çekildiği memeç kayalalıklarından

geçeceklerdir. 

2-Frig Ultramaratonu koşucuları parkur boyunca ve finishde Afyonkarahisarın yöresel lezzetlerini tatma imkanı buldu. 

3- 6km kısa mesafe koşucuları Göynüş ve Kaplumbağı vadilerinden geçerek Frigya’nın gizemini keşfettiler

4- 3500 yıllık tarihi dokuda koşular Anadolu’nun kalbinde koştular

5- Ekmek kadayıfı, Sucuk, Bükme, Keşkek, Tandır Çorba, Lokum, tadımlarıyla koşucular yüksek performans sergilediler. 

ETKİNLİK PROGRAMI

Maratonun etkinlik programı şu şekilde:

13 Eylül 2024 / Cuma

14.00-21.00    Kit Dağıtımı (NG HOTEL) 

14 Eylül 2024 / Cumartesi

06.00 başlangıç (FUM54K-FMT38K)-

08.30 başlangıç (FST22K-FT12K- 6K)

10.00     başlangıç Özel Çocuklar Yarışı 

17.30 Ödül Töreni  NG HOTEL

10 Mart 2024 / Pazar

11.00 başlangıç  (2K – Kale Yarışı)

12.00 Ödül Töreni.

Bakmadan Geçme