• Haberler
  • Genel
  • 10 Ağustos’ta Türkiye genel başkan seçmeyecek

10 Ağustos’ta Türkiye genel başkan seçmeyecek

BBP İl Başkanı Cemil Çoker’i ziyaret eden 4 siyasi partinin il başkanı 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir siyasi partiye genel başkan seçilmeyeceği görüşünde birleştiler. Başkanlar, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler CHP, MHP, DP ve DSP İl Başkanları beraberindekilerle birlikte BBP İl Başkanı Cemil Çoker’i ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanloğlu’na neden [&hellip]

10 Ağustos'ta Türkiye genel başkan seçmeyecek

BBP İl Başkanı Cemil Çoker’i ziyaret eden 4 siyasi partinin il başkanı 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir siyasi partiye genel başkan seçilmeyeceği görüşünde birleştiler. Başkanlar, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler

CHP, MHP, DP ve DSP İl Başkanları beraberindekilerle birlikte BBP İl Başkanı Cemil Çoker’i ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanloğlu’na neden destek verildiği üzerinde duruldu.
ÇOKER: SEÇİM BERABERLİĞİ PEKİŞTİRSİN
Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Cemil Çoker, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için parti genel kanaatinin kamuyonua açıklandığını söyledi. Çoker, CHP, MHP, DP ve DSP İl Başkanlarının şahsı ve partisine yaptıkları ziyaret ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri için farklı düşünmediklerinin gündeme geldiğini söyledi. Verilen kararın sonuna kadar arkasında duracağını bir kez daha beyan ettiğini ifade eden Çoker; “Yapılacak seçimlerin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini bir kez daha Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Süreç finala doğru gelirken ortam yine Sayın Başbakan tarafından geriliyor. Daha önceki seçimlerde rutin bir mevzu gibi insanları ayrıştırmaya yönelik söylemleri sıkça kullanmaya başladı. Biz arzu ediyoruz ki bu seçim hem birliktelik hem de milletin eskiye nazaran önemli konularda birlikte hareket etme kabiliyetinin bu ülkenin birlik ve beraberliğine birşeyler katmasıdır.” dedi.
ASLAN: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye’nin zor ve kritik bir dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimine girdiğini belirtti. Kendilerinin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen partilerin temsilcileri olarak bu seçimi çok önemsediklerini belirten Aslan; “Dünya da ve ülkemizde olan olayları göz önüne aldığımızda artık Türkiye’de sağ duyunun hakim olup siyaset üstü kararla siyaset üstü kişiliğin sergileyen ve ömrünü bu şekilde yaşamış olan saygın bir şahsiyetin seçilmesini istiyoruz. Bunda hayır görüyoruz. Bu düşüncelerle kamuoyunun aydınlatılıp, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi yönünde öncelikle üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. 10 Ağustos’ta Türkiye bir siyasi partiye genel başkan seçmeyecek. Türkiye’yi en tepe noktada idare edip, dünya da temsil edecek, uzlaşmayı hakim kılıp, insanları ötekileştirmeyecek, herkese kucak açabilecek özellikle bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşamak istiyoruz. Temennimiz budur.” diye konuştu.
GÖRGÖZ: ÜLKE GELECEĞİ
İÇİN ÖNEMLİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başlangıcıyla Türkiye’de uzun yıllardır biraraya gelmeyen siyasi partilerin kendiliğinden biraraya geldiklerini söyledi. Diğer siyasi partilerle de biraraya geleceklerini mübarek Ramazan ayıda bu birlikteliğin güzel ve anlamlı olduğunu kaydeden Görgöz; “Mübarek Ramazan ayında burnumuzun dibinde Müslümanlar’ın kanı akmaktadır. Dünyada ki siyasi konjektörün bu duruma gelmesinde maalesef Türkiye’nin payı çok büyük. Başbakan bunda payı çok büyük. Bunu hepimiz biliyoruz. Sadece söylemekle, kınamakla, şov yapmak için seçim öncesi one minute çıkışlarıyla gerçekçi olmadığını defalarca gördük. Güney Amerika ülkesi Şili buna tavrını koymuştur. Diğer ülkeler büyükelçilerini çekerken biz kınamakla yetiniyoruz. Başbakan’ın oğlu ticari hacmini genişletiyor. İsrail’de aşık atıyor. Bunların hepsi birarada yaşanıyor. Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu tüm dünyanın tanıdığı saygın bir isim. Sayın Başkanların söylediği gibi bir siyasi partiye genel başkan seçmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz geleceği için çok büyük önem arz ediyor.” şeklinde konuştu.
ŞENSOY: MİLLET KADERİNE EL KOYACAK
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürca Şensoy, 10 Ağustos günü Türkiye’nin Cumhurbaşkanının seçileceğini, bu seçim son derece önemli olduğunu kaydetti. Şensoy, vatanın��, milletini seven, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünen bir topluluk oluşturduklarını dile getirdi. 10 Ağustos seçimlerinde Türkiye geleceğinin oylanacağını ifade eden Şensoy şunları söyledi: “Adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Millet tabanda birleşmiştir. Türkiye’nin geleceği için biraraya gelmiştir. Artık Türkiye’nin afaki demeçlerle yönetilemeyeceğini, her konuda bağırıp çağırarak bir yerlere varılamayacağını bu millet kendi kaderine el koyacağını 10 Ağustos’ta gösterecektir. Bu karede yer alan tüm arkadaşlarımız canı yürekten kutluyorum.”
DOĞRUÖZ: İHSANOĞLU
İLK TURDA SEÇİLİR
Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Fuat Doğruöz, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın sağ duyu ile davranacağına inandığını kaydetti. Doğruöz şöyle konuştu: “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ilk turda seçileceğine garanti gözü ile bakıyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme