10 Ağustos, yerel ve genel seçimden önemli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sosyal Politikalar Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, Afyonkarahisar'da partisi tarafından düzenlenen danışma toplantısına katıldı. Şenatalar, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yerel ve genel seçimlerden daha önemli olduğunu söyledi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyası hakkında danışma toplantısı düzenledi. Beyaz Saray Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya CHP Sosyal Politikalar [&hellip]

10 Ağustos, yerel ve genel seçimden önemli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sosyal Politikalar Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, Afyonkarahisar’da partisi tarafından düzenlenen danışma toplantısına katıldı. Şenatalar, 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yerel ve genel seçimlerden daha önemli olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyası hakkında danışma toplantısı düzenledi. Beyaz Saray Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya CHP Sosyal Politikalar Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ile çok sayıda partili katıldı.
TARİHİ BİR DÖNEMEÇ
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekti. Şenatalar, “Türkiye gerçekten tarihi bir dönemeçten, tarihi bir dönüm noktasından geçiyor. 30 Mart’ta yaptığımız seçim önemliydi. 10 Ağustos ve 24 Ağustos seçimleri çok daha önemli. 10 Ağustos ve 24 Ağustos seçimleri, 2015’te yapacağımız genel seçimlerden de çok daha önemli” dedi.
İHSANOĞLU’NA DESTEK ARTIYOR
Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na verilen desteğin her geçen gün arttığını kaydeden Şenatalar, “Bu seçime giderken ilk defa bir büyük uzlaşma ortaya çıktı. İlk olarak 2 partiyle başladı, 5 partiye çıktı. Dün itibariyle 7 partiye çıktı. Birkaç gün içinde 8 partiye çıkmasını bekliyoruz. Bu partiler içinde Liberal Demokrasi Partisi’nden Büyük Birlik Partisi’ne kadar büyük bir yelpaze var” ifadelerini kullandı.
UZLAŞMA, BAŞARIYA ULAŞACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 7 partinin bir adayda uzlaşmasının bir anlamı olması gerektiğine işaret eden Şenatalar, “Neden Tayyip Erdoğan’ın arkasında 7 parti yok da, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında 7 parti var? Bu partilerin programları, dünya görüşleri arasında ciddi farklar var. Bu büyük uzlaşma, bir şeyi temsil ediyor, bir şeye de karşı çıkıyor. Karşı çıktığı şey hukukun üstünlüğünün çiğnenmesidir, dürüst kamu hizmetinin çiğnenmesidir, yolsuzlukların yaygınlaşmasıdır. Yolsuzlukların üstünün örtülmesidir. Parlamenter rejimlerin içinde yer alan temel ilkenin, çoğulculuğun giderek tek adam diktasına yönelmedir. 7 parti bu bilinçle bir araya gelmiştir, bunun son aşaması 10 Ağustos ve 24 Ağustos’ta başarıya ulaşacaktır” diye konuştu.
SİYASAL İSLAMCI DEĞİL
Ekmeleddin İhsanoğlu’na bazım kesimlerin karşı çıktığını, bu karşı çıkışın iyi niyet taşıdığını, ancak bilgisizlikten kaynaklandığını söyleyen Şenatalar, İhsanoğlu’nun siyasal İslamcı olmadığını belirtti. Şenatalar, “Ekmeleddin İhsanoğlu, siyasal İslamcılık’la ilgisi olmayan bir insan. Laiklik konusunda inançları samimi olan bir insan, demokrasi konusunda inançları samimi olan bir insan. Mütedeyyin bir insan, sosyal adalete inanan bir insan. Kendisini sosyaldemokrat olarak nitelediğini düşünmüyorum. Bizim için önemli olan iyi bir Cumhurbaşkanı olup olamayacağı sorusu. Cumhurbaşkanı dediğiniz kişinin tarafsız olması, adil olması, Türkiye’ye ve dünyaya güven vermesi gerekir, toplumu kucaklaması gerekir. Türkiye’nin bugün ihtiyaç duyduğu bir insanı bulmuş durumdayız” dedi.
İKİ ANLAYIŞ YARIŞACAK
Cumhurbaşkanlığı seçiminin Recep Tayyip Erdoğan’la Ekmeleddin İhsanoğlu arasında değil, demokrasi ile antidemokrasi arasında bir yarış olduğunu kaydeden Şenatalar, şöyle konuştu:
“Sadece iki tane insanı karşılaştırmıyoruz. İki tane ahlak, devlet, demokrasi anlayışını karşılaştırıyoruz. Daha doğrusu demokrasi ile antidemokrasiyi karşılaştırıyoruz. Bütün topluma, eşimize dostumuza, konumuza komşumuza, akrabaya hısıma, çocukluk arkadaşına askerlik arkadaşına, gece gündüz çaba gösterip anlatmamız gerekiyor. Türkiye’nin ve hepimizin önünde bir fırsattır. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım.” Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

İHSANOĞLU’NA TAM DESTEK
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Görgöz, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu. Afyon’da tüm ilçe başkanları ile görüşerek, fikirlerini aldık. Afyon’daki görüşmelerimiz neticesinde, aksi bir tepki almadık. Bundan çok mutluyuz. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak için elimizden geleni yapmak için söz verdik. Bütün parti il başkanlıklarını ziyaret ettik. Daha sonra 4 parti birlikte basın açıklaması yaptık. Biz Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun laik Cumhuriyeti savunduğunu söyledik. İhsanoğlu, tüm Türkiye’in adayıdır” ifadelerini kullandı.

YALAKALIK İÇİN SİSTEMİ DEĞİŞTİREMEZLER

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin iktidara hoş görünme amacıyla Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştüğünü söyledi. Toptaş, şöyle konuştu: “Afyon’un başarılı bir okulu vardı. Anadolu Öğretmen Lisesi. Türkiye birincisi çıkaran bir liseydi. Başarılı bir öğretmen ve öğrenci kadrosu vardı. Önce öğretmen liselerini kaldırdılar. Sonra da bunları teker teker imam-hatip lisesine dönüştürdüler. Türkiye’de bu işler rant getiren işler haline geldi. Geçen yıl 18 okulumuzu imam-hatibe dönüştürdüler. Amaç buralardan rant elmde etmek. Afyon’da istatistikler ve talep gerçekten imam-hatip lisesine ihtiyaç duyuyorsa, katkıda bulunmaya biz hazırız. Kimsenin rantçılığı, çıkar sağlama, hoş görünme yalakalık yapma uğruna Afyon ve Türkiye’nin eğitim sistemiyle oynamasına fırsat vermemeliyiz.”

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme