1 yılda 5 bin yeni okur

50'nci Kütüphane Haftası, Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi'ndeki törenle kutlandı. Törende konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin, Afyonkarahisar'da bir yılda 5 bin kişinin Kütüphane'ye kaydolduğunu söyledi 50'nci Kütüphane Haftası dolayısıyla Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi'nde tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Müze [&hellip]

1 yılda 5 bin yeni okur

50’nci Kütüphane Haftası, Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’ndeki törenle kutlandı. Törende konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin, Afyonkarahisar’da bir yılda 5 bin kişinin Kütüphane’ye kaydolduğunu söyledi

50’nci Kütüphane Haftası dolayısıyla Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez ile öğrenciler katıldı.
GEDİK AHMET PAŞA’DA
80 BİN KİTAP
Törende konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin, kütüphaneye ilginin arttığını söyledi. Aytekin, “Kütüphanemizle ilgili 80 bin civarında kitap kevcuttur. 70 bin tanesi internet sistemine aktarılmıştır. Kütüphanemizde 2013 yılı 81 bin 350 tane okuyucu yararlanmıştır. 5 bin civarında okuyucumuz da Kütüphane’ye kaydoldu. Geçen sene 3 bin civarındaydı. Gezici Kütüphane ile de hizmet götürülmektedir. 7’den 70’e herkese hizmet verebilecek kitaba sahibiz” dedi.
İL GENELİNDE 18 KÜTÜPHANE
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çen-gelci ise il genelindeki kütüphaneler hakkında bilgi verdi. Çengelci, “Kütüphaneler, yaş gözetmeksizin herkesin gazete, dergi, süreli yayınlardan ücretsiz olarak yararlandıkları yerlerdir. İlimizde 18 adet kütüphanemiz bulunmaktadır. İlimizdeki kütüphanelerde bulunan kitap sayısı 239 bin 146’dır. 2013 yılı itiraberiyle 159 bin kişi kütüphanelerden istifade etmiştir” diye konuştu.
DONANIMA SAHİP
OLMAK GEREK
Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zelkif Polat da bilginin önemine dikkat çekti. Polat, “Bugün öne çıkacak devletler, bilgiyi iyi kullanan toplumlar olacaktır. Donanıma sahip olmak gerekir; kütüphaneler de bunun için vazgeçilmez unsurlardır. Toplum gençliğini buna göre eğitebilmelidir. Biz ülke olarak bunun neresindeyiz? Bu konuda öngörülerimizin yeterli olmadığını itiraf etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
BİLGİ BAĞIMLILIĞI KAVRAMI
“Bilgi bağımlılığı” kavramı ile karşı karşıya kalınabileceğinin altını çizen Polat, “Bugün dünyada bir yerimiz var diyebileceksek bu eksikliği gidermemiz gerekiyor. Tedbir almazsak bilgi bağımlılığı diyebileceğimiz bir kavramla karşılaşırız. Bilgi akışınız, çoğu yabancı merkezli veri tabanları üzerinden gelmektedir. Bu bağımlılık yerine siz depolayan, tasnif eden olursanız, siz öne çıkan bir toplum olacaksınız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Kütüphaneler Haftası nedir?
Kütüphaneler Haftası; Türkiye’de 1964 yılından bu yana kutlanıyor. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek olarak belirlendi.

Bakmadan Geçme