1 Milyona Yakın Turist Afyon'a Geldi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, Afyonkarahisar'ın turizmi hakkında dikkat çekici istatistikler verdi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, Afyonkarahisar Termal Sağlık Turizmi Toplantısı’nda Afyonkarahisar’ın turizmi hakkında bilgilere yer verdi. Ural, “Sağlık turizminde dünyada 4’üncü sıraya yerleştik; ama kişi başı sağlık turizminde 2 bin dolar, hâlâ çok az bir rakamdan konuşuyoruz. Eğer 2020 yıllarından sonra bu rakamları konuşuyor olsaydık biraz daha farklı konuşurduk. Ama yaklaşık bir 5 yıl sonra bence kişi başı sağlık turizmindeki gelirimizi yaklaşık 6 bin dolar civarında yapmalıyız. Tabii ki sağlık turizminde özellikle önleyici tedaviler konusunda termal turizm çok başı çekiyor. Afyon Karahisar da bu termal turizmde bence Türkiye'deki en önemli merkezlerimizden biri” dedi. 

SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNDE OLAN KÜLTÜRDE DE ÖNDEDİR

Ural, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye genelinde termal turizm 600 bini yabancı olmak üzere toplam 2,1 milyonluk bir rakama ulaşmış 2023 yılında. Geceleme sayısı ise 4,3 milyonu aşmış. Afyonkarahisar’da ortalama konaklama tesislerine giren kişi sayısı 753 bin. Geceleme sayısı ise 1,6 milyon civarlarında olmuş. Bu Afyon için sadece termal turizme konaklama boyutunda yapıyorsak, bu sayılar da maalesef az. Çünkü bununla birlikte özellikle termal turizmi tesislerine gelen yabancı ziyaretçi açısından hâl hak ettiğimiz noktada maalesef de değiliz. Neden değiliz? Kısaca neler yapmalıyız? Bizler turist halk olarak neler yapıyoruz? Bizler turist halk olarak son dönemimizde sağlık turizmine çok önem veriyoruz. Çünkü ben her zaman söylüyorum, sağlık turizmi gerçekten bir devrim meselesi. Sağlık turizminde önde gelen ülke aslında kültürde de bir öndedir.”

Bakmadan Geçme