Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 milyar liralık yeni iki proje

Bu haberin fotoğrafı yok

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, toplam değeri 1 milyar lirayı aşan 2 proje destek çağrısına çıktıklarını belirtti. Özdemir, “Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler için yüzde 40 ilâ yüzde 70 arasında 747 milyon liralık destek için çağrıya çıkıyoruz. Başvurular 1 Mart 2018 tarihi saat 09:00’dan itibaren Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü’nde kabul edilmeye başlanacaktır.  Online Proje Başvuru Sistemi 2 Nisan 2018 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 5 Nisan 2018, saat 18:00’dir” dedi.
SON TESLİM TARİHLERİ BELİRLENDİ
Özdemir, bu kapsamdaki ikinci projenin de çiftliklerle ilgili olduğunu söyleyerek “Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji Yatırımları alanlarındadır. Yüzde 55 ila 65 arasında destek sağlanacak olan bu projeler için başvurular 12 Şubat 2018 tarihi saat 09:00’dan itibaren Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacaktır.  Online Proje Başvuru Sistemi 12 Mart 2018 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 15 Mart 2018, saat 18:00’dir” ifadelerini kullandı.
MESLEKİ SERTİFİKA ALIN
Yatırımcılara bazı tavsiyelerde bulunan Zülgari Özdemir, “Uyguladığımız programının bilinirliğinin artması ve yatırımcıların programa çok fazla rağbet etmesi nedeniyle aldığımız tüm projeleri destekleyemiyoruz. Bu sebeple projelerin sürdürülebilir olması sıralama puanlarının yüksek olması büyük önem arz etmektedir. Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü olarak alınacak projelerin fonlanması için yatırımcılarımıza destek olmaktadır. Bu kapsamda; yatırımcılar Mesleki Sertifika Kurslarına Katılsınlar. İl Koordinatörlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizasyonu ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri altında yer alan sektörlere yönelik olarak kursların açılmasını sağlayarak mesleki sertifika alınması sağlanmaktadır. Bu sertifikalar sayesinde yatırımcılar projeleri değerlendirilirken ilave puanlar almaktadır. Kurslara kayıtlarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.  >> Murat ARISOY’un Haberi

SOSYAL MEDYA HESAPLARI AÇILDI

TKDK İl Koordinatörlüğü olarak sosyal medya alanlarında da etkin olmaya başlayacaklarını söyleyen Özdemir, “Çok fazla yatırımcıya ulaşmak ve sürdürülebilir projelerin artırılması için sosyal medyayı kullanmaktayız. Bu kapsamda Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü olarak TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü Facebook sayfası ve tkdkafyonkarahisar İnstagram hesabımız oluşturulmuştur. Yatırımcılarımız için bu sayfalardan paylaşımlarda bulunuyoruz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti