• Haberler
  • Genel
  • 1 Mayıs’ta, halayda birlik – Kocatepe Gazetesi

1 Mayıs’ta, halayda birlik – Kocatepe Gazetesi

“Her yer Taksim” sloganının atıldığı kutlamada, değişik partili vatandaşlar, hep birlikte halay çekti Partiler ve sivil toplum örgütleri, Afyonkarahisar’da 1 Mayıs’ı Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kutlamada çocukların, genç kızların ve kadınların yoğun olması dikkat çekti. Kutlamada, değişik partilere üye vatandaşlar, hep birlikte halay çekti. Sık sık Taksim’e selam yollanan ve “Her yer [&hellip]

1 Mayıs'ta, halayda birlik

“Her yer Taksim” sloganının atıldığı kutlamada, değişik partili vatandaşlar, hep birlikte halay çekti

Partiler ve sivil toplum örgütleri, Afyonkarahisar’da 1 Mayıs’ı Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kutlamada çocukların, genç kızların ve kadınların yoğun olması dikkat çekti. Kutlamada, değişik partilere üye vatandaşlar, hep birlikte halay çekti. Sık sık Taksim’e selam yollanan ve “Her yer Taksim” sloganının atıldığı kutlamada konuşan Türk-İş Afyonkarahisar Temsilcisi Muharrem Uslu, “İşsizliğin önlenmesini, kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmesini istiyoruz. İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Sağlık ve sigorta alanındaki mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.
Uslu, işçilerin taleplerini şöyle dile getirdi:
“Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz.
İş cinayetlerinin önlenmesini, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Taşeronlaşma ve kayıt dışı ekonominin engellenmesini, özelleştirmelerin durdurulmasını istiyoruz. Anti-demokratik sendikal yasaların değiştirilmesini, toplu pazarlık ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözümünü; din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hakim kılınmasını istiyoruz. Cezaevlerindeki yaşam koşullarının insan onuruna yakışır bir şekilde iyileştirilmesini, ağır hastaların tahliye edilmesini istiyoruz. Doğal yaşamın korunmasını ve ekolojik çevrenin katline son verilmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın emeğine daha çok yer verilmesini istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmasının sağlanmasını istiyoruz. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda güvenlik ve adaletin kuşkulara yer bırakmayacak şekilde sağlanmasını istiyoruz. Biz, 1 Mayıs 1977’nin aydınlatılmasını ve kaybettiklerimizin faillerinin bulunmasını, adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz.” Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız ise emekçi kesimlerin birlikte hareket etmeye her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Akyıldız, “Demokratik haklarını kullanmak isteyenler, engellerle karşılaşıyor” dedi ve yoksullaştırma politikalarına karşı güvenceli iş talebini birlikte hareket etme günün geldiğini söyledi. Belediye-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin, “2011’de 1 Mayıs’ı kutlarken hâlâ fazla çalıştırma vardır. Hâlâ fazla mesai ücreti ödenmemektedir” derken Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Genel Sekreteri Fikret Örnek de sınıf dayanışmasının önemine dikkat çekti. Örnek, “Kapitalizmin insanlığa vereceği hiçbir şey yoktur. İnsanlar, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi” ifadelerini kullandı. Kutlamada konuşan Harb-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Nihat Koçak ise, “Bugün, mücadele bayrağını daha da yükseltme günüdür. Bizler, işçi sınıfının bu önemli gününde gelecek için bir araya geldik. İşçi sınıfının uluslararası birlik ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı kutluyoruz” şeklinde konuştu. Tertip Komitesi adına Hasan Koçak “1 Mayıs’ın içini boşaltmasına, yoz burjuva eğlencesine dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz” derken KESK İl Temsilcisi Hasan Dişyar da 1 Mayıs 1977’de Taksim Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin anılarının yaşatılması gerektiğini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme