Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1. Küçük Sanayi Sitesi Konya yoluna taşınacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Toplantısında
1. Küçük Sanayi Sitesi Konya yoluna taşınacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Toplantısında toplam 34 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
KOCATEPE MEZARLIĞI YENİLENECEK
Bayraktepe Mezarlığında bulunan boş mezar yerlerinin tahsis bedelleri ve şartlarının tespiti hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesine karar verildi. Bayraktepe Mezarlığının ziyaret edilmesini tavsiye eden Burhanettin Çoban, orada ciddi bir düzenleme yapıldığını söyledi. Bayraktepe Mezarlığında her türlü eksiğin giderildiğini dile getiren Çoban, bu yıl içerisinde Kocatepe Mezarlığı’nın da baştan sona yenileneceğini kaydetti.
HEYET 6 GÜN
HAMM’DA BULUNACAK
Belediye’nin iffaiye ve zabıta personellerine 2016 yılında verilecek fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi konusu Plan Bütçe komisyonunda görüşülecek. Belediye hizmetlerinde kullanılmması için iki adet kamyon alınması konusu da ilgili komisyonda görüşülecek. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Belediye Personelinden oluşan heyetin 28 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında 6 gün süre ile kardeş şehir Hamm Belediyesi’nin davetine icabet etmek üzere Almanya’ya görevli gitmeleri tüm yol masraflarının Belediye tarafından karşılanması oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban maliyetin yüksek olmadığını, kişi başı 560 euroluk maliyet ortaya çıktığını söyledi.
BELEDİYE 16 ARSA SATACAK
Belediye’nin 2016 yılı içerisinde çeşitli birimlerinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak personellerin ücretleri belirlendi. Buna göre; dört çalıştırılacak personele net 3 bin TL maaş ödeneceği açıklandı. Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Emlak Kira birimi ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı İstimlak Biriminin birleştirilerek Emlak ve İstimlak Müdürlüğü oluşturulması oybirliği ile kabul edildi. Akcin mahallesinde 20 L-IC pafta, 357 adada ki toplam 16 adet arsanın satışlarının yapılması, bu hususta Belediye Encümenine yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Sözü edilen arsalar; Toptancı halinin doğusunda çevre yolunun, Ankara kavşağının altında meslek siteleri olarak ayrılan alanda bulunuyor.
SANAYİ İÇİN ALTERNATİF
YER ARANDI
Meclis gündeminde bulunan Konya yolu üzerinde şehir merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta bulunan ve yapılacak düzenlemelerle birlikte yaklaşık 190 bin metrekare alana çıkabilecek hazineye ait arazinin küçük sanayi alanına dönüştürülüp, bölgede imar plan değişikliği yapılması kararı alındı. Çoban şunları söyledi: “Eski sanayi sitesinin şehir merkezinden kalkması ile ilgili gündem bu güne kadar yoğun bir şekilde devam etti. Bugüne dek alternatif yerler arandı. 2. Sanayi Sitesi’nde sahipli 300 tane boş yer var. Nerede yer bulsak vatandaş mülkiyetli çıkıyor. Sizlerin kararı ile 2. Sanayi Sitesi’nin arkasındaki bir yeri düşünmüştük. Akçinlilere ait özel arazinin istimlakında çok ciddi problemler çıktı. Sanayi sitemiz ise bunu karşılayamayacağı bize iletmişti.”
DÜKKANLAR DEPREME
DAYANIKLI OLACAK
Araştırmalar sonucu Konya yolu üzerinde asfalta sıfır Karaaslan Çayırının önündeki hazine arazisinde yapılacak düzenlemeyle birlikte yaklaşık 190 bin metrekareye çıkabilecek bir alan bulunduğunu aktaran Çoban; “Milli Emlak ve Defterdarlıkla görüşüldü. Sağ olsun onlar da uygun görüş yazıyı verdiler. Meclis Üyemiz M. Emin Birliktir de kanunu araştırdı. Küçük Sanayi Siteleri Yapı Kooperatifi olmak şartıyla hazineye müracaatı ve Maliye Bakanlığının onayı ile emlak değeri üzerinden sadece kooperatife verebiliyorlar. Bu bölgede her bir vatandaşa 200 metrekare arsa verilirse en az 500 dükkân çıkacak. Sanayinin buraya taşınmasıyla birlikte bölge de canlanacak. Prefabrik üzerine çalışılacak dükkânların 2. Sanayi Sitesinde yaşanan sıkıntıların aksine depreme dayanıkl�� olacak” diye konuştu.
İÇYER TEŞEKÜR ETTİ
Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hacı Selami İçyer toplantıda desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. İçyer; “Desteklerinden dolayı başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, Defterdarımıza, Milli Emlak Müdürümüze, Belediye Meclisimize, İmar Komisyonu’na, Başkan Yardımcılarımıza, İmar Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımıza, teşekkür ediyoruz. Maliye Bakanlığı ve Başbakanlıkta yapılacak işlemlerin hızlandırılması için her türlü desteği vereceğini söyleyen ve destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na ayrıca teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
MUHTARLAR
TEŞEKKÜR ETTİLER
Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 90 bin kişinin yeni yapılan hastanelere ulaşımını kolaylaştırmak için önemli karar aldı. Buna göre; Gazi, Nazmi Saatçi, Ali İhsan Paşa, Kocatepe, Mareşal Fezvi Çakmak, İstiklal ve Esentepe mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, artık Uydukent’te bulunan hastanelere kolaylıkla ulaşabilecek. Harbiş durağına fakülte hattından 8 minibüs aktarıldı. Harbiş hattında bulunan mevcut 28 minibüs sayısı 36’ya çıktı. Bu 36 minibüs, 4 ayrı güzergâhta 9’arlı gruplar halinde söz konusu 7 mahalleden hastaneye ulaşım sağlayacak. Mahalle muhtarları başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere, Trafik Komisyon Üyeleri ve Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ettiler.
HASTANELERE
ULAŞIM KOLAYLIĞI
Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir konu hakkında yaptığı bilgilendirmede, 7 mahallede 90 bin kişinin ikamet ettiğini söyledi. Birliktir sözlerine şöyle devam etti: “Kocatepe mahallesinde 13 bin, Gazi mahallesinde 14 bin Nazmi Saatçi mahallesinde 11 bin, Ali İhsan Paşa mahallesinde 10 bin, Mareşal Fevzi Çakmak mahallesinde 17 bin, İstiklal mahallesinde 11 bin, Esentepe Mahallesi’nde 12 bin nüfus var. Toplamda yaklaşık bu mahallelerimiz de 90 bin nüfus bulunuyor. Bu mahallelerde oturan sakinlerimiz genelde asgari ücretli, memur, işçi ve emekli. İki kişinin hastaneye ulaşması 14 liraya mal oluyor. Bizim için öncelikle halkın refahı önemlidir. Mareşal Fevzi Çakmak mahallesinde 17 bin nüfus var maalesef güzergâh dahi yok. Bu insanlarımız yaklaşık 1-1,5 kilometre yürüyorlar. Bizim derdimiz vatandaşın sıkıntısını çözmek, halkın yanında olmak.”
MİNİBÜSLER DE
 VATANDAŞ DA KAZANÇLI
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara alınan kararın hayırlı olmasını diledi. Yedi mahallenin sıkıntısının giderildiğini söyleyen Baykara; “Bu kararı Belediyenin de geliri olacak şekilde alabilirdik. Biz bu sorunu bu şekilde çözseydik durak sahibi arkadaşlar bundan pay alamayacaklardı. Hem mevcut minibüs sahibi arkadaşlarımız para kazansın, hemde bu mahallelerin ihtiyacı giderilsin dedik. 90 Bin civarında insana hitap edecek bir karara imza attık. Bu karar altında bazı arkadaşlar üzülebilir, kırılabilirler ancak biz en az zararla atlatılabilecek bir karara imza atarak halkımızın menfaatlerini göz önünde bulundurduk.” dedi. Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı 1 Şubat tarihinde saat 18.00’de başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi