1 Gün Oruç Tutmamanın Kefareti Nedir?

En çok araştırılanlar listesinde yer alan 1 gün oruç tutmamanın kefareti nedir? Sorusunu sizler için araştırdık…

On bir ayın sultanı Ramazan ayında 1 gün oruç tutmamanın kefareti nedir? Sorusunu Diyanet işleri Başkanlığı açıkladı. Peki, 1 gün oruç tutmamanın kefareti nedir?

ORUÇ BOZMANIN GÜNAHI NE?

En çok araştırılanlar listesinde yer alan oruç bozmanın günahı ne sorusunu diyanet işleri başkanlığı açıkladı; Mübarek Ramazan ayında orucu bilerek bir sebebi yokken bozmak üç aylar arasında olan Ramazan ayına saygısızlık ve çok büyük günahtır. Hz. Muhammed. (S.a.v) orucu bozan kişilerin keffaret ile yükümlü olacaklarını söylemiştir. Oruç kefareti için kameri ayında ya da 2 ay boyunca aralıksız oruç tutmak gerekmektedir. 60 gün oruç tutamayan kişiler ise 60 gün 60 fakiri doyurmak zorundadırlar. Ayrıca oruç bozmanın keffaretinde de tövbe edilmeli ve kazası tutulmalıdır.

1 GÜN ORUÇ TUTMAMANIN KEFARETİ NEDİR?

Üç aylar arasında yer alan ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirmek çok önemlidir. Orç tutamayan kişiler ise tutmadıkları gün sayısı kadar fidye vermeleri gerekmektedir. Fidye ihtiyaç sahibi olan kişilere verilmelidir. Ayrıca oruç tutmayan kişi fidyeyi para olarak da verilebilmektedir. 2023 yılında 70 TL olan oruç kefareti 2024 yılında 130 TL olmuştur.

30 GÜN ORUÇ TUTMAYAN NE KADAR FİDYE ÖDER?

Fidye ramazan ayında her gün verilebilirken ayın sonunda da verilebilmektedir. Diyanet’e göre 130 TL olarak hesaplanan fidye miktarı 30 gün oruç tutmayan kişiler için 3 bin 900 TL olarak hesaplanmıştır.

Bakmadan Geçme