1 Aralık'tan itibaren kış lastiği zorunlu

Afyonkarahisar Valiliği tarafından kış lastikleri hakkında duyuru yapıldı. Valilik açıklamasında 'Resmi Gazete'de yayınlanan Yönetmeliğin altıncı maddesinin (j) bendi ile yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bu konudaki mevzuatın amaç ve hedeflerine uygun gerçekleşmesi ve uygulamada oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla Ulaştırma Denizcilik [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği tarafından kış lastikleri hakkında duyuru yapıldı. Valilik açıklamasında “Resmi Gazete’de yayınlanan Yönetmeliğin altıncı maddesinin (j) bendi ile yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bu konudaki mevzuatın amaç ve hedeflerine uygun gerçekleşmesi ve uygulamada oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 27 Kasım 2012 tarihli genelge yayınlanarak açıklamalarda bulunulmuştur” denildi.
BUZLANMALARA KARŞI TEDBİR
Açıklamada “İlimizde kış mevsimi şartlarının ağırlığı, yoğun olan kar yağışları ve düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarını arttırmak ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla, ilimiz sınırları dahilinde taşımacılıkta kullanılan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari yolcu taşımacılığı yapan otomobillerin 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmalarının zorunlu hale getirilerek uygulanmasına başlanılması uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme