1. Amatör'ün de fikstürü hazır

2017-18 futbol sezonunda 1. Amatör Lig'de mücadele edecek olan 16 takımın fikstürü belirlendi. Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu toplantı salonunda belirlenen fikstüre göre A Grubu'nda 5, B Grubu'nda 6 ve C Grubu'nda ise 5 takım mücadele edecek. A Grubu'nda İhsaniye Belediyespor, Demirçevrespor, Gebeceler Belediyespor, Sadıkbeyspor ve Serban Belediyespor takımları mücadele edecek. B Grubu'nda Çobanlar Belediyespor, [&hellip]

2017-18 futbol sezonunda 1. Amatör Lig’de mücadele edecek olan 16 takımın fikstürü belirlendi. Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu toplantı salonunda belirlenen fikstüre göre A Grubu’nda 5, B Grubu’nda 6 ve C Grubu’nda ise 5 takım mücadele edecek. A Grubu’nda İhsaniye Belediyespor, Demirçevrespor, Gebeceler Belediyespor, Sadıkbeyspor ve Serban Belediyespor takımları mücadele edecek. B Grubu’nda Çobanlar Belediyespor, Döğer Belediyespor, Akören Belediyespor, Karşıyakaspor, Yaylabağıspor ve Düzağaçspor yer alacak. C Grubu’nda ise Sandıklı bölgesinde yer alan takımlar yer alıyor. Gönüllü olarak Sandıklı grubuna katılmak isteyen Erkmenspor’un yanı sıra C Grubu’nda Başmakçıspor, Dazkırı Belediyespor, Evcilerspor ve Sandıklı Kumalarspor bulunuyor.
KÜÇÜKSAĞRICI UYARDI
1. Amatör Lig’de mücadele edecek takım temsilcilerinin katıldığı toplantı da konuşma yapan Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı yaptığı konuşmada kulüpleri uyardı. ASKF’nin, İl Tertip Komitesi’nin, hakemlerin ve Saha Komiserleri’nin görevleri hakkında bilgilendirme yapan Başkan Küçüksağrıcı, takımların antrenörlerle ilgili alması gereken tedbirlerin Amatör Liglerde Uygulanacak Esaslar Kitapçığı’ndaki maddelere dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Kitapçıkta yazan bilgilerin hepsinin liglerde uygulandığının altını çizen Küçüksağrıcı bu bilgilerin bilinmemesi veya uygulanmaması halinde ise kulüplerin sorumlu tutulacağını üzerine basarak tekrarladı.
3 TAKIM DÜŞECEK
16 takımın yer aldığı 1. Amatör Lig’de gruplarında son sırada yer alan takımlar 1. Amatör Lige veda ederek 2. Amatör Lige düşecek. Ligden çekilme kararı alan takım olursa, ilk olarak düşecek takım olacak. Ligde oynadığı maçlar boyunca puan dahi alamayan takım, grubunda çekilme kararı alan takım olması halinde ligde kalacak.
6 TAKIM PLAY-OFF OYNAYACAK
16 takımın yer aldığı 1. Amatör Lig’de 3 grupta oynanacak maçların ardından ilk ikiye giren 6 takım Play-Off müsabakası oynamaya hak kazanacak. 6 takım arasında Play-Off müsabakaları sonunda en yüksek puanı alan iki takım Süper Amatör Lige katılım gösterecek. Süper Amatör Lige gelecek sezon çıkmama kararı alan takım olması durumunda 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nda alınan puanlama sıralamasına göre de takımlar sırayla Süper Amatör Lige davet edilecek. Şuhut ya da Sandıklı’nın Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olması yine 1. Amatör Lig’den bir takım daha Süper Amatör Lige davet edilecek.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme