1. Amatör Lig Fikstürü Çekildi

19 takımın 3 grupta çift devre lig usulüne göre mücadele edeceği 1. Amatör Lig'de fikstür çekim töreni Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonundan yapıldı

2024-2025 futbol sezonunda 1. Amatör Ligi'ne 19 takım katılıyor.  A, B ve C olmak üzere 3 grupta deplasmanlı ve çift devre lig usulü ile oynanacak olan 1. Amatör Lig'de fikstür çekim töreni gerçekleşti. Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından 2024-2025 futbol sezonunda 1. Amatör Ligde mücadele edecek olan 19 takımın yeni sezon grup kuraları çekildi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen kura çekimine ASKF Başkanı Alişan Akgün, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Selek, İl Hakem Kurulu Üyesi Fatih Akdede, ASKF Yönetim Kurulu üyeleri ile 1. Amatör Ligde mücadele edecek olan 19 Kulüp temsilcisi katıldı.

1. Amatör Lig Fikstürü Çekildi
EKSİKLER VE SIKINTILAR KONUŞULDU
Toplantının açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Alişan Akgün, “Geçtiğimiz sezon paydaşlar olarak hepimizin hataları ve eksikleri nedeniyle sıkıntılı bir sezon geçirdik. 2024-2025 sezonunda birlikte tüm eksikleri aşmış bir şekilde güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum. ASKF olarak tüm kulüplerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini ancak kimseye diğerinden daha yakın olmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyorum. Yeni bir ASKF yönetimi, yeni bir İl Hakem Kurulu ile yeni sezona başlayacağız. Dileğimiz ve isteğimiz centilmenlik içerisinde mücadelenin yalnızca sahada olacağı bir sezonu birlikte geçirelim. Hak edenin kazandığı bir sezon olsun.” dedi.
Başkan Akgün'ün konuşmasından sonra salondaki katılımcılardan gelen talepler dinlenirken, sezonda yaşanacak eksikler, aksaklıklar, sıkıntılar ve çözümler konusunda konuşmalar yapıldı. 

1. Amatör Lig Fikstürü Çekildi
LİG STATÜSÜ KARARA BAĞLANDI
Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Play-Off maçları oynamaya hak kazanacak. Play-Off maçları tertip komitesi tarafından belirlenen tarafsız sahalarda tek devre lig usulü ile oynanacak. Play-Off maçları sonunda ilk 3 sırayı alan takımlar Süper Amatör Lige yükselecek. 
1. Amatör Lig'de grup maçları sonunda son sırayı alan takımlar 2. Amatör Lige düşürülecek.
Play-Off sıralamasında puanları eşit olan takımların derecelendirilmesinde Amatör Liglerde uygulanacak esaslar kitapçığının 10. maddesi uygulanacak. Değişik nedenlerle Süper Lig'den çekilme kararı alan takımların yerine Play-Off sıralamasına göre diğer sırayla takımlar Süper Amatör Lige davet edilecek.
Ligin  başlama tarihi C  grubunda bir takım fazla olduğundan C grubu maçları 5 Ekim 2024, A ve B grubu maçlarının başlama tarihi  ise 12 Ekim 2024 olarak belirlendi. 
1. Amatör Lig İl Tertip Komitesi'ne Demirçevrespor'dan Ahmet Dindoruk ve Kumartaş 1986 Gençlikspor'dan Hasan Çavlan seçildi.  

1. Amatör Lig Fikstürü Çekildi
GRUPLAR VE İLK HAFTA FİKSTÜRÜ
A Grubu'nda ilk hafta Çağlayan Belediyespor-Anadolugücüspor, Sadıkey 1923 Gençlikspor-Hocalar Belediyespor, Karacaahmet Gençlikspor-Kumartaş 1986 Gençlikspor takımları karşı karşıya gelecek. 
B Grubu'nda Evcilerspor-Bayatspor, Safa Gençlikspor-Ataköyspor, Dazkırı Belediyespor-Döğer Belediyespor takımları ilk hafta mücadele edecek. 
C Grubu'nda Çobanlar Belediyespor'un bay geçeceği ilk haftada İhsaniye Belediyespor-Demirçevrespor, Dinar Belediyespor-Mahmutköyü Kartalspor, Balçıkhisar Belediyespor-Ortapınarspor takımları galibiyet için sahaya çıkacak.

Bakmadan Geçme